Eerste bijeenkomst ervaringskennisnetwerk ‘Stem van Noordje’

Published on

Op 26 juni 2024 kwamen jongeren, ouders en ervaringsdeskundigen samen bij Levvel voor de eerste bijeenkomst van het ervaringskennisnetwerk 'De stem van Noordje'. Tijdens dit event werd besproken hoe de ervaringskennis van ouders en jongeren beter ingezet kan worden voor de jeugdhulp, jeugd-GGZ en het onderwijs in Noord-Holland. De bijeenkomst stond in het teken van het verstevigen van het netwerk; ook was er een mini-workshop over gelijkwaardig samenwerken.

Stem van Noordje

Samenwerken

De bijeenkomst werd georganiseerd door het Bovenregionale Expertisenetwerken Jeugd, in samenwerking met ervaringsdeskundigen uit verschillende organisaties. Dit netwerk streeft ernaar dat jongeren met complexe problemen niet tussen wal en schip vallen. Ze geloven in het verbinden van wetenschappelijke inzichten, praktijkkennis en ervaringskennis. Om zo bij te dragen aan een betere ondersteuning voor jongeren, ouders en gezinnen. 

Meedoen

Ken of ben jij een ervaringsdeskundige in Noord-Holland, die hierover wil meedenken en praten? Houd ons in de gaten, want binnenkort volgt meer informatie over hoe je kunt aansluiten bij 'De Stem van Noordje'. Benieuwd naar de eerste bijeenkomst? Bekijk de video hieronder!

Meer actualiteiten