Start Kenniscentrum SPACE-NL

Published on

Het Expertisecentrum Dwang, Angst en Tics van Levvel en PI Research hebben het Kenniscentrum SPACE-NL gelanceerd. Het kenniscentrum is de plek om je te verdiepen in de SPACE methodiek, de innovatieve behandelmethodiek voor ouders van kinderen met angst- en dwangklachten. Je vindt er informatie over de methodiek, het wetenschappelijk onderzoek en de opleidings- en supervisiemogelijkheden. 

Feestelijke lancering van het kenniscentrum SPACE: confetti!

SPACE en ouderschap

Eli Lebowitz, ontwikkelaar van SPACE en Yaara Shimshoni, expert op het gebied van ondersteunend ouderschap waren als speciale gasten aanwezig bij het openingssymposium. Hun presentaties, met de bijdragen van medewerkers van Levvel en de Universiteit Leiden over het wetenschappelijk onderzoek naar SPACE, gaven een goed beeld van de methodiek en wat het kan betekenen voor gezinnen: een meer positieve gezinssituatie voor gezinnen met een kind met angst of dwang. De angst/dwang is afgenomen, ouders ervaren meer regie en de situatie is leefbaarder geworden. De indrukwekkende verhalen van twee ouderparen die hun ervaringen met de SPACE behandeling deelden, maakten dit nog eens duidelijk. Als afsluiting gaven Eli en Yaara een plenaire supervisie. 

Workshop

Naast het symposium was het ook mogelijk om een 2-daagse workshop te volgen. Eli en Yaara gaven in samenwerking met aspirant-trainers van het kenniscentrum SPACE-NL een workshop voor Nederlandse professionals. Met als resultaat: 20 nieuwe enthousiaste SPACE-professionals!  

Trainingen en supervisie

Levvel en dochterorganisatie PI Research gaan nu met steun van Eli Lebowitz en Yaara Shimshoni trainingen en supervisie opzetten voor het Nederlandse taalgebied. 

Meer weten? 

Meer info over het kenniscentrum SPACE vind je hier: 

Website PI Research - SPACE

Of lees meer over de SPACE behandeling voor ouders:

SPACE ondersteunend ouderschap

Meer actualiteiten