Beurs voor onderzoek naar MDMA bij getraumatiseerde jongeren

Published on

Josjan Zijlmans, verbonden aan Amsterdam UMC en Levvel, heeft een Veni-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ontvangen. Dit onderzoek richt zich op het gebruik van MDMA als mogelijke behandelingsmethode voor jongeren met posttraumatische stressstoornissen (PTSS). De Veni-beurs is onderdeel van het NWO-Talentprogramma, bedoeld voor veelbelovende onderzoekers die recent zijn gepromoveerd. 

Josjan Zijlmans

Samen met hoogleraren Levi van Dam en Ramón Lindauer onderzoekt Josjan of MDMA een effectieve behandelingsoptie kan zijn voor jongeren met PTSS. De bestaande behandelingen helpen niet altijd, omdat het praten over trauma moeilijk is. De verwachting is dat MDMA hierbij kan helpen. MDMA wordt al gebruikt in de behandeling van PTSS bij volwassenen. In deze studie wordt onderzocht of therapie met MDMA geschikt is voor jongeren, hoe het hen kan helpen, en of de effecten verschillen van die bij volwassenen. 

Lees meer over het onderzoek en de mogelijkheden die dit kan bieden voor de behandeling van jongeren met PTSS: 

MDMA voor jongeren met PTSS?  

 

De Levvel Up nieuwsbrief

Wil je niks missen over dit onderwerp? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je kan aangeven over welke thema's je nieuws wilt ontvangen. 

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen
 

Meer actualiteiten