Lucres Nauta verbonden aan Complexe gedragsstoornissen en forensische jeugdpsychiatrie

Published on

Lucres Nauta is als hoogleraar translationele forensische kinder- en jeugdpsychiatrie verbonden aan de TOPGGz afdeling Complexe gedragsstoornissen en forensische jeugdpsychiatrie.

Lucres Nauta

Lucres volgt Arne Popma op, die begin dit jaar de functie van afdelingshoofd Psychiatrie bij het Amsterdam UMC heeft aanvaard. 

Lucres is als hoogleraar verbonden aan het Amsterdam UMC en Levvel. Met haar uitgebreide expertise en toewijding aan de kinder- en jeugdpsychiatrie, brengt Lucres een schat aan kennis en ervaring mee. Als hoogleraar zet zij zich in om de zorg voor risicojongeren te verbeteren en hen een positief perspectief te bieden, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot volwassenen die positief bijdragen aan onze samenleving. In haar onderzoek richt zij zich op de neurobiologische achtergrond van antisociaal en ontwrichtend gedrag. Het belangrijkste doel is om de neurobiologische mechanismen te ontrafelen die, in interactie met andere individuele en omgevingsfactoren, de ontwikkeling, het voortbestaan en de effectiviteit van de behandeling van antisociaal en delinquent gedrag bij kinderen en adolescenten kunnen verklaren.  
 
Wij kijken ernaar uit om samen met Lucres verdere stappen te zetten in de ontwikkeling van forensische jeugdpsychiatrie om de jongeren de best mogelijke zorg te kunnen bieden. 

Meer actualiteiten